Piloter skal have ordnede arbejdsforhold

Det skal være slut med trætte piloter i cockpittet. Transportminister vil se på arbejdsforhold for piloter.

Transportministeren vil gøre op med de trætte piloter og finde en løsning på flyvernes arbejdsforhold. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trætte piloter, der til fare for dem selv og andre, skal være fortid. Piloternes formand, Mogens Holgaard, har snakket med transportminister Hans Christian Schmidt (V), og han er sikker på, at man nu finder frem til en løsning.

- Ministeren vil nu se på lovgivningen for piloterne. For som er det er lige nu, har man en lov, hvor man lægger hele ansvaret på piloten. Men nu skal de ydre rammer rettes ind, siger Mogens Holgaard efter et møde mandag morgen med ministeren.

Mødet mellem de to kom i stand, efter det kom frem, at danske piloter går trætte på arbejde og systematisk bryder loven, der skal forhindre, at de falder i søvn i cockpittet og begår fejl.

Ifølge loven skal piloterne melde sig "unfit for flight" - uegnet til flyvning - hvis de føler sig trætte.

Men mange piloter gør det ikke, fordi er bange for at miste jobbet. Og det gør sig gældende både i Danmark og i udlandet.

Derfor vil ministeren også have EU med i tankerne, når han går i gang med at se på problemet i forhold til lovgivningen:

- Det er helt rigtigt at lave en fælles europæisk lovgivning, fordi flysikkerhed er international og for at skabe lige konkurrencevilkår. Men det helt afgørende er, at lovgivningen bliver tilstrækkelig med hensyn til sikkerheden, siger Mogens Holgaard.

Transportministeren har nu to uger til at se nærmere på sagen. Derefter vil han endnu en gang indkalde Mogens Holgaard til et møde, oplyser pilotformanden.

/ritzau/