Pihl & Søn udskyder åbning af outletcenter

Byggeriet af et nyt outletcenter bliver forsinket efter Pihl & Søns konkurs. Det koster Danica Ejendomme lejeindtægter for fire måneder.

Åbningen af et luksuriøst outletcenter i Høje Taastrup bliver nu forsinket i mindst fire måneder. Pihl & Søn var entreprenøren bag, og efter konkursen har det taget tid at finde en ny til at bygge det 17.500 kvm store center færdig.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen

Efter E. Pihl & Søn gik konkurs, har flere mærket de økonomiske efterskælv. Og nu rammer det også byggeriet af et nyt luksuriøst outletcenter i Høje Taastrup på 17.500 kvadratmeter med plads til 80 butikker.

Lige nu står kun 10 pct. af byggeriet klar, og det forventes først at slå dørene op til oktober næste år - fire måneder forsinket. Det skriver Børsen.

Pihl & Søn var entreprenør på projektet, og det har taget tid at finde en ny til at overtage. Det bliver nu entreprenørkoncernen Hoffmann, der skal stå for at få byggeriet færdigt.

Forsinkelsen går ikke kun ud over kunder, der har glædet sig til at svinge dankortet over sommeren. Det er Danmarks største ejendomsinvestorer, Danica Ejendomme, der står for projektet. De foreløbig fire måneders forsinkelse kommer til at kunne mærkes i økonomien, fordi der pludselig mangler lejeindtægter.

»Vi taber lejeindtægter. og det er selvfølgelig ærgerligt over for vores samarbejdspartnere. Men det er det muliges kunst. Processen var jo i fuld gang, så det var bestemt ikke en del af planen, at alt skulle gå i stå. Derfor har det været vigtigt at få nogen ind, der kunne bygge videre på det, der var og som kunne sikre en så smertefri overgang som muligt, både hvad tid og økonomi angår,« siger Eva Handest, der er ejendomschef i Danica Pension, til Børsen.

Hun forklarer, at det heldigvis ikke er det mest komplicerede byggeri. Men alligevel er det næsten umuligt at speede processen op.

Når outletcenteret endelig åbner, kan folk se frem til en række luksusmærker. Gant og Nike er allerede klar til at placere sig på hylder og bøjler. Og andre store mærker er tæt på at kunne blive offentliggjort. 

»Vi er langt i forhandlingerne med rigtig mange. Der er kontrakter ude i både andet og tredje udkast. Så jeg regner med, at vi kan melde en god portion ud inden jul,« siger hun til Børsen.