Phillips 66 slår forventningerne med længder

Det amerikanske selskab Phillips 66, der beskæftiger sig med raffinering og salg af olie, overgår klart forventningerne i tredje kvartal.

Foto: WHITNEY CURTIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det justerede per aktie landede på 3,02 dollar per aktie, hvilket var markant bedre end analytikernes prognoser, der ifølge estimater fra Bloomberg News lød på 2,25 dollar per aktie.

Samlet set bidrager det til et justeret resultat på 1647 mio. dollar mod et overskud på 1140 mio. dollar i samme periode 2014. Resultatet er godt hjulpet på vej af en lavere oliepris.

- Vores bedste kvartal i år blev drevet af stærke resultater hos vores raffinering- og marketingsenheder. Højere kapacitetsudnyttelse og produktmarginer øgede de finansielle resultater på områderne, siger Greg Garland, bestyrelsesformand og administrerende direktør, i regnskabet.

Siden Phillips 66 blev solgt fra Conocophillips i 2012 er selskabet fordoblet i værdi. Selskabet har Warren Buffetts Berkshire Hathaway som storaktionær med en aktiepost til en værdi af mere end 5 mia. dollar, skriver Bloomberg News.