Philips fastholder forventningerne

Den hollandske elektronikkoncern Philips fastholder forventningerne efter et første kvartal med en vækst på 4 pct. på sammenlignelig basis.

Foto: Francois Lenoir. Arkivfoto. Den hollandske elektronikkoncern Philips fastholder forventningerne efter et første kvartal med en vækst på 4 pct. på sammenlignelig basis. 
Læs mere
Fold sammen

Selskabets toplinje steg til 4294 mio. euro fra 4132 mio. euro i samme periode sidste år.

Driftsresultatet faldt til 252 mio. euro fra 265 mio. euro, mens bundlinjen for de fortsatte aktiviteter steg til 161 mio. euro fra 118 mio. euro.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om en salgsvækst på 4-6 pct. på sammenlignelig basis samt en forbedring af driftsmarginen, EBITA, på omkring 100 basispoint.

Med regnskabet for andet kvartal har Philips justeret sin regnskabsteknik, således at Philips Lighting fremover behandles som en ikke-fortsættende aktivitet.

Philips nedbragte i april sin ejerandel fra omkring 55 pct. til cirka 41 pct. i Philips Lighting og venter, at reducere ejerandelen yderligere, således at kontrollen med Philips Lighting vil blive tabt i løbet af det kommende år, hedder det i kvartalsmeddelelsen.