Philip Morris vil samarbejde om udfasning af cigaretter

Verdens største tobaksselskab, Philip Morris, der blandt andet producerer Marlboro, proklamerer, at selskabet med tiden vil stoppe med at sælge konventionelle cigaretter. Topchefen for selskabet siger således, at han håber på et samarbejde med regeringer om udfasningen af cigaretter i samfundet.

Verdens største tobaksselskab, Philip Morris, der blandt andet producerer Marlboro, proklamerer, at selskabet med tiden vil stoppe med at sælge konventionelle cigaretter. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT

Det skriver den britiske avis The Independent.

Udtalelsen fra topchefen, André Calantzopoulos, kom i forbindelse med selskabets lancering af produktet Iqos, som er en røgfri cigarret, der kun indeholder en meget lille fraktion af de skadelige kemikalier, der er til stede i konventionelle cigaretter.

- Jeg tror, at der vil komme et tidspunkt, hvor vi har fået taget de alternative produkter nok til os, så vi sammen med regeringer kan lave en udfasningsperiode for cigaretter. Jeg håber, at tiden vil komme inden længe, siger André Calantzopoulos til BBC.

At skille sig af med traditionelle cigaretter vil ikke være nemt for tobaksselskaberne og deres aktionærer. Sidste år generede cigaretter eksempelvis en omsætning på 74 mia. dollar hos Philip Morris.