Pfizer udfordrer Novos blødermedicin

Verdens største medicinalkoncern, Pfizer, satser på en ny behandlingsform for blødere, der kan gøre Novo Nordisks blødermedicin overflødigt inden for ti år. Det skriver Børsen.

Arkivfoto. Verdens største medicinalkoncern, Pfizer, satser på en ny behandlingsform for blødere, der kan gøre Novo Nordisks blødermedicin overflødigt inden for ti år. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pfizer udvikler en ny form for genterapi, der bruges til behandling af blødere. Lægemidlet vil kunne erstatte traditionelle former for blødermedicin, der kan gå hårdt udover Novos vækstambitioner.

» Alle firmaer, der laver traditionel blødermedicin, skal virkelig tænke sig om, hvad de vil der. Jeg tror nok, at inden for ti år er der ikke så stort et marked for traditionel blødermedicin længere,« vurderer Morten Søgaard, der er chef for Pfizers Genome Sciences & Technologies, over for Børsen.

Det samlede marked for blødermedicin anslås at være 55 mia. kr. værd. I 2016 solgte Novo blødermedicin for 10,5 mia. kr., der svarer til knap 10 pct. af selskabets samlede omsætning.