Pfizer udfordrer Novos blødermedicin

Verdens største medicinalkoncern, Pfizer, satser på en ny behandlingsform for blødere, der kan gøre Novo Nordisks blødermedicin overflødigt inden for ti år. Det skriver Børsen.

Foto: ANDREW KELLY. Arkivfoto. Verdens største medicinalkoncern, Pfizer, satser på en ny behandlingsform for blødere, der kan gøre Novo Nordisks blødermedicin overflødigt inden for ti år.
Læs mere
Fold sammen

Pfizer udvikler en ny form for genterapi, der bruges til behandling af blødere. Lægemidlet vil kunne erstatte traditionelle former for blødermedicin, der kan gå hårdt udover Novos vækstambitioner.

» Alle firmaer, der laver traditionel blødermedicin, skal virkelig tænke sig om, hvad de vil der. Jeg tror nok, at inden for ti år er der ikke så stort et marked for traditionel blødermedicin længere,« vurderer Morten Søgaard, der er chef for Pfizers Genome Sciences & Technologies, over for Børsen.

Det samlede marked for blødermedicin anslås at være 55 mia. kr. værd. I 2016 solgte Novo blødermedicin for 10,5 mia. kr., der svarer til knap 10 pct. af selskabets samlede omsætning.