Pfizer opgiver jagten på Lundbecks fokusområder

Verdens største medicinalkoncern Pfizer kaster håndklædet i ringen inden for sygdomsområderne Alzheimers og Parkinsons, som er to af den danske medicinalkoncern Lundbecks hovedfokusområder.

Arkivfoto. Verdens største medicinalkoncern Pfizer kaster håndklædet i ringen inden for sygdomsområderne Alzheimers og Parkinson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal ifølge Børsen.

Opgivelsen skyldes blandt andet, at selskabet har forsket forgæves på området i anstrengelserne med at finde nye lægemidler til de to sygdomme. Virksomheden skriver i en pressemeddelelse at besparelserne koster omtrent 300 ansatte jobbet.

Modsat Pfizer, der har opgivet inden for Alzheimers, så kan Novo Nordisk være en fremtidig spiller på området. Virksomhedens lægemiddel Victoza har tidligere vist gode evner i Alzheimers, og Novos topchef, Mads Krogsgaard Thomsen, har før sagt, at kan de positive dyreforsøg efterlignes i mennesker, så vil selskabet gå ind på de nye områder.

»Kommer der nogle læger og fortæller mig, at de ser effekt med Victoza i Alzheimers og Parkinsonspatienter, og hvis bevisbyrden er stærk nok, så er jeg positivt stemt over for at gå til FDA og sige, at nu går Novo Nordisk ind i nye sygdomsområder med Semaglutid,« sagde Mads Krogsgaard Thomsen tidligere i 2017 ifølge Børsen.