Pfizer nedlægger hver fjerde stilling i Danmark

Kort tid efter, at Pfizer i Danmark har fyret fire chefer, kommer turen nu til medarbejderne.

Medicinalvirksomheden bag potenspillen Viagra, Pfizer, fyrer nu knap 50 medarbejdere i virksomhedens danske datterselskab.

Som led i en global omstillingsprocesetablerer Pfizer Danmark en ny organi­sa­tions­struktur. Den nye organisation har en enklere struktur med færre ledere og færre medarbejdere, oplyser Pfizer Danmark i en pressemeddelelse.

Det medfører en personalereduktion fra 201 til 155 medarbejdere inklusive naturlig afgang og outsourcing.

Pfizer gennemgår i disse måneder en omstillingsproces på globalt plan for at imødegå et stærkt konkur­rence­præget marked.

De afgørende elementer i processen er at skabe en virksomhed, som i endnu højere grad er kundedrevet, fleksibel og omkostningseffektiv, siger Pfizer Danmark.

"Vi ønsker med den nye struktur dels at skabe en mere effektiv intern struktur, dels at skabe en bedre sammenhæng, helhed og værdi i kontakten med alle dele af vores omverden. Ikke mindst i forhold til vores direkte kunder som læger, specialister og apoteker m.fl., men også i forhold til kommuner, regioner og politikere," siger adm. direktør i Pfizer Danmark, Karin Verland.

"Blandt andet vil vi samle ansvaret for salg, marketing og uddannelse under én direktør i stedet for flere forskellige. Det giver os mulighed for at arbejde mere helhedsorienteret end hidtil, og det oplever vi som en af vejene til at skabe øget værdi," fortsætter hun.