PFAs regnskab tynget af stigende rente

Kundeindbetalingerne stiger kraftigt i PFA Pension, mens overskuddet falder markant på grund af rentestigningen i første halvår.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Landets største pensionsselskab, PFA Pension, har i årets første seks måneder haft stor fremgang i kundeindbetalingerne, mens selskabet også glæder sig over det opnåede afkast i et svært investeringsmarked.

Kundeindbetalingerne er steget med 16 procent til 12,4 milliarder kroner i forhold til samme periode året før, og cirka 65 procent af indbetalingerne er sket på markedsrenteproduktet. Kunder med netop markedsrente har fået 2,3 procent i investeringsafkast, men hvor det svinger meget afhængig af tid til pensionering og den valgte risikoprofil.

Kunder med fem år til pensionering og risikoprofil A, der er ekstra lav risiko, har fået 0,8 procent i afkast, mens kunder med 30 år til pensionering og risikoprofil D, hvilket er høj risiko, har fået 7,3 procent i afkast.

Imens har kunder med gennemsnitsrenteprodukt fået et negativt afkast på 2,2 procent.

PFAs koncernchef Henrik Heideby er overordnet tilfreds med halvårsregnskabet.

»Vores markedsudvikling og vores øgning af markedsandele er meget positivt. Og så vil jeg gerne fremhæve, at det lønner sig at være i markedsrente. Har man som kunde haft 30 år til pension og er i profil D, så har man på et halvt år fået et afkast på 7,3 procent,« siger han.

Overskuddet i første halvår lander på 40 millioner kroner før skat og 12 millioner kroner efter skat.

Det er væsentligt mindre end i samme periode sidste år, hvor overskuddet var 551 millioner kroner før skat og 414 millioner kroner efter skat.

»Det lave resultat skyldes i vid udstrækning, at det ikke var muligt at indtægtsføre driftsherretillæg grundet rentestigning i perioden,« skriver PFA i regnskabet.