PFA: Vi følger alle regler

PFA Pension afviser, at der bliver fiflet med regnskabstallene:

Læs mere
Fold sammen
»Slet ikke. Alle nøgletal fremgår, som de skal, og alle regnskabsregler er overholdt,« siger Søren Espersen, kommunikationsdirektør i PFA Pension.

Men er det ikke misvisende at bogføre IT-omkostningerne, så det i virkeligheden påvirker investeringsafkastet minimalt i stedet for at hæve omkostningsprocenten markant?

»Kernen i det hele er, at vi har valgt at samle vores IT-udgifter i selskabet, PFA IT, for at holde snor i dem. Alle pensionsselskaber er bygget forskelligt op, og dette er vores måde at gøre det på. Men der er intet forkert eller angribeligt i det,« siger Søren Espersen.

Han mener, at det vigtigste for kunden må være, hvad han i sidste ende får ud af at være kunde i et pensionsselskab, og ikke om IT-udgifterne er placeret det ene eller det andet sted.

»Jeg mener faktisk ikke, at det er en fordel helt at ensrette alle selskaberne for at kunne få 100 procent sammenlignelige tal. Nu har danskerne noget at vælge imellem, og PFA har i sammenligning med andre et højt afkast og lave omkostninger, ligesom vi naturligvis overholder alle regler,« siger Søren Espersen.