PFA skyder penge i ATPs kapitalfond

ATP og PFA bliver partnere i den danske kapitalfond Via Venture Partners, som ATP hidtil har stået alene for.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Via Venture Partner, der hidtil har arbejdet med penge fra ATP, rejser en ny fond med en milliard kr. De to pensionskasser  PFA og ATP står for hver en halvdel af pengene.

Venture Partners har blandt andet investeret i selskaber som KMD, Neas Energy og Nets og har samtidig investeret i succesfulde vækstselskaber som Adform, Procom, UVData og EnviDan.

»Vi er meget stolte af, at PFA sammen med ATP har valgt at investere i vores fond III. Det er et fremragende fundament med to af de absolut mest anerkendte danske investorer i ryggen. Vores egen profil sammen med investorernes vil være en yderst interessant medspiller i enhver succesfuld virksomhed,« siger John Helmsøe-Zinck, ledende partner i Via Venture Partners i en pressemeddelelse.

PFA glæder sig over at være med i den nye fond sammen med ATP.

»Vi har gode erfaringer fra vores partnerskaber med ATP i andre sammenhænge. Vi har lavet de sædvanlige grundige obligatoriske analyser og undersøgelser, og Via Venture Partners har specielt med deres sidste fond demonstreret ekstraordinært gode resultater, så grundlaget for vores investering er på plads,« hedder det fra Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA .

Via Venture Partners fokuserer på at købe teknologi- og servicevirksomheder. De to første fonde stod ATP stod sammen med medarbejderne, der havde skudt en mindre del af kapitalen ind. Modsat de fleste andre danske kapital kan Via Venture Partners investere i både store og små virksomheder.

I 2015 havde fondene under Via Venture P artners fond I og II tilsammen et overskud på 556 mio. kr., som primært blev skabt i Fond II.