PFA ser øget konkurrence i 2017

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, formåede i 2016 at hive et afkast i land på 26,5 mia. kr. og fik samtidig 302 ekstra kunder i butikken. Topchefen venter i 2017 en intensivering i kampen om pensionskunderne, der lever længere og længere.

PFA bygningen Marina Park Sundkrogsgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen og Jylland-Posten Erhverv i forbindelse med pensionsselskabets årsregnskab torsdag.

Som kunde i PFA fik pensionsopsparingen i 2016 et afkast på mellem 6,5 og 8,2 pct. afhængigt af investeringsprofil og tid til pensionering, og PFA selv er godt tilfreds med præstationen i 2016.

»Det er et godt afkast, særligt i lyset af, at inflationen i Danmark er helt nede på 0,3 pct. om året. Og så er det tilfredsstillende, at PFA lever op til sit mål om at være i top på afkast set over en fem-årig periode til gavn for både virksomhed, medarbejdere og PFA, »udtaler finansdirektør i selskabet, Anders Damgaard, ifølge Jyllands-Posten Erhverv i forbindelse med regnskabet.

I 2017 venter administrerende direktør Allan Pollack at få en tilgang af kunder, men han tør over for Børsen ikke spå, om væksten bliver høj eller lav. Pollack ser således pensionsbranchen som modent samtidig med, at der ikke skabes mange nye arbejdspladser i Danmark i forhold til hvor mange, der går på pension. Konkurrencen er derfor stor i branchen og særligt på forsikringer, der sælges i forbindelse med pensionsordninger, ventes et større prispres.