PFA på opkøbsjagt i hjertet af København

PFA netop købt 13 ejendomme i centrum af København i et partnerskab med Thylander Gruppen. Det er ét af årets hidtil største ejendomshandler.

Foto: Torben Christensen. PFA har handlet stort ind i hjertet af København.
Læs mere
Fold sammen

En række mere eller mindre slidte ejendomme placeret på nogle af de mest eftertragtede gader i midten af København, er netop kommet på nye hænder.

Som Børsen skriver i dag, så er underskriften netop kommet på plads i et af årets største ejendomshandler.

I et partnerskab med Thylander gruppen - der fungerer som manager på projektet - har PFA Ejendomme købt 13 ejendomme - Absalon-porteføljen - af Nykredit-koncernen med overtagelser per 1. september. Ifølge avisens oplysninger er prisen landet på omkring 900 millioner kroner.

Ejendommene ligger blandt andet i Christian XI Gade, Dronningens Tværgade, Store Strandstræde og Nyhavn. Beliggenheder der er attraktive og sjældent udbudt i den størrelsesorden, siger Michael Bruun, der er direktør hos PFA Ejendomme til Børsen.

»Det er sjældent, man ser en portefølje som denne i markedet, og det glæder os, at vi i tæt samarbejde med Thylander Gruppen har erhvervet ejendommene. Porteføljen passer godt ind i PFA's ejendomsportefølje,« siger han og fortsætter:

»En række af ejendommene skal udvikles , og vi ser et stort potentiale i porteføljen, som forventes at give et stabilt afkast til PFA,« siger han.

Højere huslejer skal skabe afkast

Det afkast skal blandt andet betales af beboerne i ejendommene. PFA har nemlig planer om renovere en række af ejendommene, der er blevet misligholdt de seneste år, og derefter sætte huslejen op.

Derudover skal er omkring en femtedel af ejendommene ikke lejet ud i øjeblikket. Det tal skal også reduceres markant.

Forventningen er at kunne få et afkast på seks procent på investeringen, som ifølge pensionskassen er en smule mere risikobetonet end de projekter, PFA normalt kaster sig over.

Absalon-porteføljen har levet en noget omtumlet tilværelse de seneste år. Porteføljen blev oprindeligt købt af erhvervsmanden Erik Vestergaard Jensen, der gik konkurs med sit ejendomsselskab DEAS under finanskrisen.

Siden har porteføljen været i hænderne på flere ejendomsselskaber, indtil Nykredit købte den i 2012. Det seneste halve år har Nykredit arbejdet på at gøre ejendommene salgsklare, blandt andet ved at sætte ombygninger i gang og rydde op i uafsluttede sager.