PFA klar til at hoppe med på amerikansk Novo-søgsmål

Pensionsselskabet PFA står klar til at kræve sit, skulle amerikanske stævninger mod ledende medarbejdere i Novo Nordisk munde ud i forlig eller erstatning. Generelt overvåger vi altid sådanne sager, lyder det.

Pensionsselskabet PFA står klar til at kræve sit, skulle amerikanske stævninger mod ledende medarbejdere i Novo Nordisk munde ud i forlig eller erstatning.  (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisks finansdirektør, Jesper Brandgaard, blev i begyndelsen af måneden sammen med selskabets tidligere administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, stævnet af en mindre amerikansk pensionskasse for angiveligt at have vildledt markedet med sine prognoseændringer i 2016.

Det skriver Børsen.

Den danske pensionskasse PFA, der forvalter investeringer i børsnoterede aktier for 90 mia. kr., følger sagens gang i USA og står klar til at stige på søgsmålet skulle der vise sig at være noget at komme efter.

Aktiechef i PFA Asset Management, Henrik Nøhr Poulsen, vil over for Børsen ikke udtale sig konkret om søgsmålet mod Novo, men udtaler, at PFA altid følger denne type sager, der langt fra er sjældne i USA.

- Amerikanske investorer står ofte i den situation, at lægger de ikke sag an, så vil andre ligge sag an mod dem for ikke at gøre deres arbejde ordentligt. Vi følger det tæt og har advokater i USA, vi arbejder sammen med om denne type af sager, så vi ikke står tilbage på perronen når toget er kørt. Det gælder i alle sager, siger Henrik Nøhr Poulsen til Børsen.