PFA investerer 950 mio. kr. i amerikansk selskab

PFA udvider sin portefølje af alternative investeringer med en investering på 950 mio. kr. i det amerikanske selskab Avantor, der producerer biofarmaceutiske og silikonebaserede produkter.

Foto: Kasper Palsnov. PFA udvider sin portefølje af alternative investeringer med en investering på 950 mio. kr. i det amerikanske selskab Avantor, der producerer biofarmaceutiske og silikonebaserede produkter.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser PFA i en pressemeddelelse.

»Det er en attraktiv investering, som passer rigtig godt ind i vores strategiske fokus på at sikre vores kunder et godt langsigtet afkast.«

»Avantor har en markedsledende position i markeder med højt vækstpotentiale og har over en årrække vist en solid indtjening,« siger Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA, i pressemeddelelsen.

Investeringen sker sammen med Goldman Sachs og et canadisk pensionsselskab.

PFA har de seneste måneder lavet flere investeringer på området for alternative investeringer blandt andet i verdens største havvindmøllepark, Walney Extension Off Shore Wind Farm i det nordvestlige England.

PFA har lavet flere investeringer på området for alternative investeringer de seneste måneder og fremhæver opkøbet i verdens største havvindmøllepark Walney Extension Offshore Wind Farm i det nordvestlige England og opkøbet af 10 pct. af aktierne i Nykredit. To investeringer, der alene løber op i mere end 10 mia. kr.

Pensionsselskabet har afsat en pulje på 40 mia. kr. til investeringer i unoterede aktier, infrastruktur og kredit frem imod 2020.

/ritzau/FINANS