PFA henter ny topchef i Nordea

PFA Pension har fundet sin nye topchef i Nordea. Det er Allan Polack, chef for Nordea Asset Management, der skal afløse Henrik Heideby i PFA.

Foto: Søren Bidstrup. Allan Polack, chef for Nordea Asset Management, bliver ny topchef i PFA Pension.
Læs mere
Fold sammen

PFA Pension er klar med afløseren for Henrik Heideby som topchef, og det bliver den 55-årige Allan Polack, der kommer fra en stilling som chef for Nordea Asset Management.

Det skriver FinansWatch, ligesom også Berlingske erfarer, at han bliver ny topchef i PFA.

Som chef for Nordea Asset Management, der har omkring 1.200 mia. kr. under forvaltning, har Allan Polack stor erfaring med investering.

Inden hans tid i Nordea Asset Management var Allan Polack i fem år chef for Nordea Liv & Pension, og dermed har han også stor erfaring med pensionsområdet.

Allan Polack er uddannet cand.merc. fra CBS, og han tog i 1995 en overbygning i Advanced Management fra INSEAD.

I 1985 begyndte han som aktieanalytiker i Andelsbanken, der senere blev til Unibank, der senere blev til Nordea. Han har i sin tid har en del topposter i Nordea blandt andet som chef for Nordeas Private Banking.

Med sin passion for vin stiftede Allan Polack i 2000 vinbutikken Onwine, der dog gik konkurs to år senere. I 2002 blev han chef for Nordea Liv & Pension, en post han sad på i fem år, inden han blev chef for Nordea Asset Management i 2007.

Privat er Allan Polack gift med Susanne Hegedüs, der er praktiserende læge.

Det er endnu uklart, hvornår Allan Polack tiltræder som ny koncernchef i PFA Pension. Indtil da er koncerndirektør Jon Johnsen midlertidig koncernchef i PFA.