PFA-formand vil have gransket garantierne

PFAs bestyrelsesformand Svend Askær vil nu have et overblik over de mange garantier, som direktionen i selskabet har lovet nye kunder for at få dem inden for i folden.

Bestyrelsesformanden i PFA Pension, Svend Askær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi skal have et overblik over PFAs aftaler med de 15 mia. kr., der står i den store opsparede pengetank den kollektive kundekapital. Sådan lyder det fra bestyrelsesformanden i PFA Svend Askær til netmediet Finanswatch.

Hans udtalelse kommer, fordi Berlingske Business de senere uger har afdækket, hvor PFA har brugt de gamle kunders penge i den kollektive kundekapital til at få nye kunder inden for i folden med forskellige garantier på deres opsparing til pension.

Som beskrevet i Berlingske Business har garantierne blandt andet gået på et afkast på 20 pct. på kundernes individuelle kundekapital og seneste et løfte om et afkast, der er 1,5 procentpoint bedre end hos konkurrenten Danica.

Svend Askær vil nu have fundet ud af, hvad der egentlig er foregået.

»Jeg tror da, foranlediget af de skriverier, der er, at jeg vil skaffe mig et overblik, for det er vigtigt for bestyrelsen at vide, om der er nogle ting, som vi måske vil opleve, at Finanstilsynet vil interessere sig for,« siger Svend Askær til Finanswatch.

Han siger samtidig, at direktionen i PFA har forhandlet de nye aftaler med kunderne ud fra et generelt mandat.

»Vi går ikke ned og forholder os til enkeltkontrakter som sådan. Vi har givet en ramme, som er, at bestyrelsen har givet tilsagn til, at kundekapital kan forrentes med 20 pct. til og med 2016. Ellers ved vi, at der bliver forhandlet på priser på forskellige ting, på rådgivningstimer - ja, på alt,« siger Svend Askær.