PFA er klar med Heidebys afløser

PFA Pension har nu fundet den person, der skal afløse Henrik Heideby som koncernchef i PFA. Navnet på den nye topchef præsenteres i denne uge, erfarer Berlingske Business.

Henrik Heideby var adm. direktør i PFA Pension i 13 år. Nu er hans afløser fundet og bliver præsenteret i løbet af ugen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Efter en søgning på tre måneder har landets største kommercielle pensionsselskab, PFA Pension, nu fundet afløseren til topchef Henrik Heideby. Navnet på den nye topchef vil blive præsenteret i denne uge, formentlig fredag. Det siger en kilde i PFA til Berlingske Business.

Processen med at finde en afløser blev sat i gang i oktober 2014, da PFA overraskende meldte ud, at Henrik Heideby ville stoppe som koncernchef ved årsskiftet. Den 65-årige Henrik Heideby, der har været topchef i PFA i 13 år, lignede ellers en mand, der sad solidt i sin stol. Og han havde ved flere lejligheder sagt, at han gerne blev på posten frem til 2017, hvor PFA kan fejre 100-årsjubilæum. Men efter uoverensstemmelser med bestyrelsen måtte Heideby altså trække sig før tid.

Ved annonceringen af Heidebys exit udtalte PFA-formand Svend Askær, at han forventede at have en afløser på plads inden årsskiftet. Det havde PFA dog ikke, og derfor blev koncerndirektør Jon Johnsen udpeget som midlertidig koncernchef. Ifølge Berlingskes oplysninger havde PFA godt nok fundet afløseren inden årsskiftet, og personen havde sagt ja til jobbet, men på grund af teknikaliteter kunne navnet ikke offentliggøres på daværende tidspunkt.

Præsentationen af den nye topchef lukker samtidig spekulationer om, hvorvidt det er planen, at Jon Johnsen skal være den faste afløser. Rygter har sagt, at Jon Johnsen hele tiden har været formand Svend Askærs favorit til at overtage stillingen, og at den midlertidige rolle skal ses som en prøvetid, men den diskussion kan altså nu lukkes.

Kort rekrutteringsproces

For folk, der udefra følger interesseret med i PFA, har det formentlig føltes som en længere ventetid på afløseren, men ikke desto mindre har rekrutteringsprocessen været væsentlig kortere, end den normalt er, når headhuntere skal finde afløsere til så stor en stilling. Det er topheadhunteren Frank Halborg fra headhunterfirmaet Amrop, der har haft til opgave at finde en ny koncernchef til PFA. Det var samme Frank Halborg, der i december 2012 fandt Carsten Stendevad som afløser til Lars Rohde i ATP.

På grund af kontraktlige forpligtelser vil den nye topchef i PFA formentlig først kunne begynde i PFA til sensommer, da personer i høje stillinger ofte er bundet i seks til ni måneder. Det er dog set før, at det er lykkedes at lave en aftale, så personen kan tiltræde sit nye job tidligere.