PFA Ejendomme køber for 850 mio. kr. kontorer i Aarhus

Pensionsselskabet køber 10.000 kvm kontorbyggeri i byområdet Aarhus Ø med ret til at opføre yderligere 21.000 kvm.

Arkivfoto:  PFA bygningen Marina Park Sundkrogsgade 4 2100 København Ø. Foto: Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Pensionsselskabet PFA kaster sig nu ud i en af sine hidtil største investeringer i kontorbyggeri i Aarhus, skriver EjendomsWatch.

Med en samlet investering på lidt over 850 mio. kr. overtager PFA Ejendomme således en 10.621 kvm nyopført og fuldt udlejet kontorbygning i byområdet Aarhus Ø, der er første etape i byggeriet Pakhusene.

Som en del af handlen overtager PFA samtidig to byggefelter med ret til at opføre yderligere 21.000 kvm moderne kontorer på nabogrunden.

"På den måde får vi boostet afkastet til et niveau, der bliver ret attraktivt, synes vi selv. Vi har længe gerne villet øge vores eksponering mod Aarhus, men har haft svært ved at finde noget, der passede og som var projekter, vi kunne komme tidligt ind i," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til EjendomsWatch.

Han oplyser, at startafkastet på den eksisterende ejendom ligger i niveauet 5 pct., men når de medkøbte 21.000 kvm nybyggeri lægges oven i, løftes afkastet yderligere, selvom det også indebærer, at PFA selv står med projektrisikoen og opgaven med at skulle finde lejere.

Den videre udvikling af de to byggefelter sker i samarbejde med byudvikler Rune Kilden, der sammen med partneren Stine Hindby og den aarhusianske Domis-koncern står som sælger af projektet.

"Der er kæmpe efterspørgsel på kontorlejemål i området. Jeg tror, vi havde kunnet leje bygningen ud to-tre gange, hvis vi ville," siger Rune Kilden til EjendomsWatch.