PFA-chef: »Vi vil få konkurrence fra udlandet«

Det danske pensionsmarked er mættet og svært at vokse på, siger Allan Polack, topchef i PFA. Han forudser samtidig konkurrence fra udenlandske aktører.

Foto: Søren Bidstrup. Allan Polack, koncernchef i PFA Pension, forudser at udenlandske aktører vil tage en bid af det danske liv & pensionsmarked.
Læs mere
Fold sammen

PFA Pension sidder som landets største kommercielle pensionsselskab på en stor del af danskernes pensionsopsparinger, men det er svært at blive ved med at vokse forretningen. Markedet er mættet og snart vil udenlandske aktører blande sig på det danske liv & pensionsmarked.

Sådan lyder vurderingen fra Allan Polack, koncernchef i PFA Pension.

Topchefen holdt tirsdag et indlæg ved Børsen Bankkonference, der blev afholdt i Tivoli Congress Center i København, hvor diverse topchefer fra finanssektoren talte om transformeringen af sektoren og den digitale udvikling, herunder øget regulering, nye konkurrenter og globalisering.

Ifølge Allan Polack har det danske marked for liv & pension været forbeholdt danske aktører, men før eller siden vil udenlandske aktører bevæge sig ind på det danske marked, vurderer han.

»Liv & Pensionssektoren i Danmark er ekstrem dansk. Og det er naivt at tro, at vi kan bevare den her lidt lukkede verden. Jeg tror, at der kommer konkurrenter ind, som vi ikke kender i dag. Og de kommer måske ind fra forsikringssiden og ikke fra opsparingssiden. For der findes forsikringsløsninger, hvor man kan lave nogle stordriftsfordele,« sagde Allan Polack i sit indlæg ved konferencen og fortsatte:

»Jeg kan ikke pege på nogen konkret, men jeg tror bestemt, at der er nogle, der udtænker løsninger, som kan bruges i Danmark også - det digitale kender jo ikke nogen landegrænser. Så selvfølgelig kan man tilpasse sig markedet.«

Dermed lægger det yderligere pres på et pensionsselskab som PFA Pension. Allan Polack berettede således også om, hvor svært det er at hente vækst på pensionsmarkedet i øjeblikket.

»Markedet er blevet så mættet, at der de sidste fem år ikke har været nogen vækst overhovedet i præmierne. Hvad sker, når markedet er mættet? Man napper lidt kunder fra hinanden, og man optimerer på det, som man går og gør,« sagde Allan Polack og understregede i den forbindelse, hvor vigtig den digitale udvikling er.

Ifølge topchefen har pensionssektoren en stor opgave i at udvikle digitale løsninger, som kunderne vil benytte.

»Vi ved, at pension er et lavinteresseområde. Det vil sige, at for os og hele sektoren handler det meget om, hvordan vi får gjort os selv tiltrækkende nok til, at kunderne overhovedet bruger os. Det er ikke en given ting, som det er for pengeinstitutsektoren,« sagde Allan Polack.

Han henviste i øvrigt til, at PFA Pension i dag har en million kunder, og at det er hans forventning, at PFA kan vokse ved at lave flere forretninger med de eksisterende kunder.