PFA bekræfter formandens exit

En af de helt tunge drenge i dansk erhvervsliv trækker sig fra posten, når bestyrelsesformand Svend Askær i 2016 siger farvel til PFA.

Bestyrelsesformand for PFA, Svend Askær, tager et enkelt år mere i trøjen, men derefter er det slut med jobbet som kransekagefigur i PFA-bestyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største kommercielle pensionsselskab siger til næste år farvel til bestyrelsesformand Svend Askær.

Det bekræfter PFA.

Svend Askær har siddet som Bestyrelsesformand for PFA siden 1999, og de 16 år gør ham til en af de mest erfarne bestyrelsesformænd i dansk finansliv. Inden han sad som formand, var han medlem af bestyrelsen i syv år hos PFA, og det er således en særdeles tung herre, PFA nu skal finde en erstatning for.

Svend Askær annoncerede selv sit exit i et interview med Finans.dk, hvor han fortæller han om, hvorfor han stopper i PFA, og den lange tid på posten er da også en del af grunden til hans snarlige fratrædelse. Han nævner her, at han er blevet så længe, fordi det er gået godt.

Ifølge anbefalingerne for god virksomhedsledelse bør et bestyrelsesmedlem ikke sidde i mere end 12 år i den samme bestyrelse. Svend Askær har nu siddet i PFA's bestyrelse i 23 år. Han nævner ikke, om han også udtræder af bestyrelsen samtidig med farvellet til topposten.

Han har sideløbende været i spidsen for organisationen Lederne, som han har været formand for siden 2001.