PFA ændrer kurs i søgsmål mod journalister

PFA Pension har sendt et søgsmål mod to journalister med krav om millionerstatning, men nu trækker PFA i land og vil i stedet løse striden i mindelighed.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største kommercielle forsikringsselskab, PFA Pension, vil alligevel ikke i retten mod erhvervsmediet Økonomisk Ugebrev, men i stedet forsøge at indgå et forlig.

Som Berlingske Business skriver fredag, har PFA Pension ellers sagsøgt Morten W. Langer, ansvarshavende redaktør på Økonomisk Ugebrev og en journalist fra samme medie med krav om en erstatning på foreløbig 3,6 mio. kr. i alt.

Baggrunden for søgsmålet er en kritisk artikel, som ifølge PFA indeholder uberettigede beskyldninger, der har voldt PFA skade.

Men i kraft af omtalen i Berlingske Business ændrer PFA nu kurs og vil forsøge at løse striden med Økonomisk Ugebrev uden at gå i retten.

»PFA har aldrig haft til hensigt at tvinge hverken det ene eller andet medie økonomisk i knæ. Vi respekterer ytringsfriheden og den frie presse. I den aktuelle sag har der dog efter PFA’s opfattelse været en række faktuelle fejl, urigtige beskyldninger og udokumenterede påstande, som PFA forgæves har forsøgt at få rettet. Det er baggrunden for, at sagen er endt som en stævning mod Økonomisk Ugebrev. Men i lyset af dagens medieomtale i Berlingske Business har jeg i dag kontaktet PFA’s advokat på sagen Michael Christiani Havemann og bedt ham forsøge at løse sagen i mindelighed sammen med Økonomisk Ugebrevs advokat Erik Nyborg,« skriver PFA's direktør for Koncernkommunikation og Public Affairs Morten Jeppesen i meddelelsen, der fortsætter:

»Forhåbentlig kan den dialog bære frugt. Men jeg må også understrege, at selv om man er et lille kritisk erhvervsmedie, som Økonomisk Ugebrev betegner sig selv som, kan man ikke tillade sig at skrive hvad som helst.«

Berlingske Business har spurgt Morten Jeppesen, om denne meddelelse samtidig betyder, at stævningen pr. dags dato trækkes tilbage, men Morten Jeppesen vil ikke sige yderligere, end hvad der fremgår af meddelelsen.