Peugeot vil teste dieselbiler for energiudledning

Efter Volkswagen-skandalen er miljøtest blevet en moderne tendens i bilindustrien, hvilket ikke er gået Europas næststørste bilproducent, PSA Peugeot Citroëns, næse forbi.

Foto: JOEL SAGET.
Læs mere
Fold sammen

Peugeout Citroën har netop meddelt, at bilproducenten vil indlede en større gennemgang af en lang række dieselbiler, for at genvinde forbrugernes tillid.

Det skriver Financial Times.

Peugeot har investeret massivt i dieselteknologi, til dels takket være et generøst statstillæg, og bilproducenten frygter nu, at Volkswagen-skandalen vil resultere i hårdere lovkrav fra de amerikanske og europæiske myndigheder.

Dieselbiler udgør godt 60 pct. af Peugeots salg i Europa, og det er derfor ikke uden grund, at bilproducenten nu har valgt at tage skrappere midler i brug, for at genvinde kundernes tillid til det franske brand. Ifølge en undersøgelse fra LMC Automotive, vil dieselbiler udgøre 35 pct. af det samlede vesteuropæiske salg i 2022, hvilket er en markant reduktion på godt 50 pct., før Volkswagen rystede bilindustrien.

Peugeots administrerende direktør, Jean Baptiste de Chatillon, skrev i Peugeots regnskab for tredje kvartal, at bilproducenten har været nødsaget til at omlægge forretningsstrategien i et skiftende økonomisk miljø. Dog fastholder selskabet stadig sine forventninger til perioden 2015 til 2017 med en omsætning på 2 mia. euro givet det seneste regnskabs positive resultat.