Peugeot overvejer udbytte efter at have kørt fra sine mål

Den franske bilfabrikant Peugeot Citroën kan se, at selskabets spareplaner begynder at virke.

Foto: ARND WIEGMANN.
Læs mere
Fold sammen

Sidste år steg omsætningen således med 6 pct. til 54,7 mia. euro, og det får nu Peugeot til at varsle, at man igen vil begynde med at betale udbytte for første gang siden 2011, skriver Bloomberg News.

Sidste år endte driftsresultat fra divisionen Automotive på 5 pct. af omsætningen. Og det overstiger målet om en 2 pct. stor margin i 2018. Sidste år steg de samlede driftsindtægter til 2,73 mia. euro fra 797 mio. euro i 2014.

Årets resultat "sætter vores selskab tilbage i kapløbet og beviser potentialet," lyder det fra administrerende direktør Carlos Tavares i regnskabet.

»Vi vil være i stand til at udnytte denne styrke, når vi gennemfører vores nye plan for lønsom vækst«, siger direktøren ifølge Bloomberg News.

Peugeot har brugt to år på at få forretningen på ret køl. Man har lukket ned for produktion, skåret i antallet af ansatte og fastfrosset lønningerne.

Globalt solgte bilproducenten 2,97 mio. biler og lette erhvervskøretøjer sidste år, hvilket var en stigning på 1,2 pct. i forhold til året før. Det er især i Mellemøsten, Afrika og Asien samt på Peugeots europæiske hjemmemarked, at der er blevet kørt flere biler ud fra forhandlernes udstillingslokaler.

Og nu satser Peugeot på yderlig ekspansion i Kina og også i Iran, efter at man tidligere på året indgik en aftale med Iran Khodro, der er producentens partner i landet, om at producere 100.000 biler om året begyndende fra slutningen af 2017.

Peugeot-aktien stiger med 3,6 pct. på børsen i Paris.