Peugeot gør klar til salg af højrenteobligationer

Peugeot har hyret banker til at stå for et salg af højrenteobligationer, skriver Bloomberg News.

Peugeot har hyret banker til at stå for et salg af højrenteobligationer, skriver Bloomberg News. REUTERS/Pascal Rossignol Fold sammen
Læs mere
Foto: PASCAL ROSSIGNOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske bilproducent ventes torsdag at informere om sine planer, der omfatter salg af syvårige obligationer, oplyser en kilde tæt på sagen til Bloomberg News.

Udstedelsen kommer efter en periode, hvor salget af obligationer med status af »junk«, har haft trange kår. Imidlertid har Den Europæiske Centralbanks lempelser i marts, hvor banken udvidede sine obligationsopkøb til også at omfatte virksomhedsobligationer med høj kreditkvalitet, medvirket til, at renterne også er faldet på obligationer udstedt af virksomheder med lavere kreditværdighed.

Peugeots kreditvurdering hos Standard & Poor's og Moody's er henholdsvis »BB« og »Ba3«. Begge kreditvurderinger falder i kategorien af »spekulative investeringer«, der populært betegnes »junk bonds«, eller skraldespandsobligationer.

Den spekulative investeringskategori dækker over udstedelser, der er mindre sårbare på den korte bane, men er eksponeret til væsentlig usikkerhed om eksempelvis finansielle, økonomiske eller forretningsmæssige vilkår.