Peugeot får medvind af optimistiske meldinger fra formand

Den franske bilproducent Peugeot-Citroën har pæn fremgang på aktiemarkedet mandag, efter at koncernens bestyrelsesformand i weekenden har sagt, at selskabet kan nå sine langsigtede målsætninger før tid.

Foto: SANDRO CAMPARDO.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

I april sidste år præsenterede Peugeot-Citroën strategiplanen "Back in the Race", hvor et af målene blandt andet var, at selskabet i sin Automotive-division ville opnå en overskudsgrad på 2 pct. inden 2018.

Men Peugeot-Citroëns bestyrelsesformand, Louis Gallois, sagde i weekenden, at koncernen formentlig ville være i stand til at nå målet inden 2018. Sådan lød udmeldingen i hvert fald i et interview med den franske radiostation Europe 1 Radio.

De optimistiske toner fra formanden bliver modtaget positivt på børsen i Paris mandag, hvor Peugeot-aktien stiger 3,3 pct. til 15,71 euro. Det er samtidig nok til at placerer Peugeot-aktien i den øverste tiendedel af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks, der består af godt 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.

Trods udmeldingen er der dog et stykke til, at målet er indfriet. I 2014 havde Peugeot-Citroën således et driftsunderskud på 533 mio. euro i Automotive-divisionen, hvilket dog var en forbedring fra 2013, hvor underskuddet lød på 2104 mio. euro.

I interviewet med radiostationen Europe 1 Radio skulle Louis Gallois desuden have sagt, at han ser, at den franske stat, der er er storaktionær i Peugeot, forbliver i stalden så længe, at "de er nyttige".

Den franske stat sidder på 14,06 pct. af aktierne i bilkoncernen.

/ritzau/FINANS