Peter Straarup siger nej til lønstigning og bonus i 2009

Danske banks tophef følger i sporet på en række andre nordiske topchefer, der låser lønnen fast som følge af finanskrisen, der har været hård ved aktionærerne.

Læs mere
Fold sammen
Der bliver hverken lønforhøjelse eller bonus til Peter Straarup i 2009. Topchefen for landets største bank, Danske Bank, tager dermed den samme beslutning som koncernledelsen i Nordea.

"Aktionærerne har haft en svær periode. Derfor har Peter Straarup besluttet at afstå fra lønstigning og bonus i 2009," siger Jonas Torp, pressechef i Danske Bank, til Ritzau.

Han oplyser, at det indtil videre kun er Peter Straarup beslutningen berører.Tidligere fredag kom det frem, at topledelsen i den nordiske storbank Nordea med den danske koncernchef Christian Clausen i spidsen siger nej til at få udbetalt bonus i første halvår af 2009 og samtidig afstår fra en lønforhøjelse i indeværende år.

Også landecheferne i den nordiske storbank, herunder danske Peter Schütze, er med på holdet, som må undvære lønstigning og bonus.

Nordea anslår, at det beløb de fem topchefer afstår fra, udgør omkring fem millioner svenske kroner. Den seneste opgørelse af Christian Clausens løn fra 2007 viser, at han fik 10 millioner kroner i løn.

/ritzau/

(RB-Børsen)