PET søger Google-spion

Ansøgningerne er væltet ind.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har snøren ude efter dataeksperter. Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan finder spionage-tjenesterne nu om stunder bedst frem til baggrundsdata, der kan fortælle mere om truslerne mod rigets sikkerhed? Ved at Google, naturligvis.

Hvordan finder spionage-tjenesterne nu om stunder bedst frem til baggrundsdata, der kan fortælle mere om truslerne mod rigets sikkerhed? Ved at Google, naturligvis.

Helt i tråd med den udvikling går Politiets Efterretningstjeneste nu nye veje for at få tjenestens brug af Google gjort mere effektiv.

Tjenesten har oprettet en ny stilling til en person, der er ekspert i informationssøgning på nettet.


Den ideelle ansøger


Ifølge et stillingsopslag, som har cirkuleret på flere jobsites i nogle uger, skal den nye post bemandes med en person, der har interesse for open source. Linux-fans bør dog notere sig, at efterretningstjenestens forhold til open source-begrebet formentligt er lidt anderledes, end de måske er vant til: I spion-verdenen betyder det slet og ret offentligt tilgængelige kilder til informationer.

Den ideelle ansøger til jobbet skal dog ikke udelukkende være Google-haj.

”Godt nok er Google stor, men der er også mange andre steder på nettet, hvor man kan søge informationer,” fortæller dokumentationschef i PET, Klaus Wind, da ComON spørger nærmere ind til jobbet.

Søgninger i andet end Google gælder diverse firmadatabaser og den slags, forklarer han.
PET er kun i begrænset omfang glad for yderligere omtale af jobbet: Efterretningstjenesten er i den grad blevet bombarderet med ansøgninger til informationssøger-jobbet.