Pesionspengetanke i kæmpe ejendomshandel

ATP og Industriens Pension har sammen købt en større ejendomsportefølje for mere end en halv milliard kr.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATP Ejendomme og Industriens Pension har sammen købt 11 ejendomme af ejendomsinvesteringsselskabet Aberdeen Asset Management for i alt 515 mio. kr., oplyser selskaberne onsdag.

Ejendommene ligger i en række byer i Danmark, og de største ejendomme ligger i Storkøbenhavn og Odense. Ni af de 11 ejendomme er udlejet til TDC på lange lejekontrakter, og to ejendomme er lejet ud til henholdsvis Behrendsen Textil Service og forsikringsmægleren Willis. Det samlede ejendomsareal er på 52.000 kvadratmeter.

ATP har tidligere været storaftager af TDC-ejendomme, da pengetanken for syv år siden sammen med PFA købte 224 TDC-ejendomme for 4,1 milliarder kr., med TDC fortsættende som lejer.

Ejendomsselskabet Norden står for driften af de ejendomme, der er udlejet til TDC, og det kommer også til at gælde de nytilkøbte lokaler.

»Vi er meget tilfredse med investeringen i denne ejendomsportefølje, der er i tråd med den overordnede strategi med fokus på velbeliggende og fleksible kontorejendomme med lange, solide lejekontrakter,« skriver direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme i en pressemeddelelse.

»Investeringen i denne ejendomsportefølje skal være med til at sikre medlemmerne et godt og stabilt afkast i en tid, hvor obligationer kun giver få procent i afkast,« lyder det fra ejendomsinvesteringschef Peter Frische, Industriens Pension.