Personaleunion nærmer sig konflikt mod Ryanair

Hvis ikke Ryanair og fagbevægelsen nærmer sig hinanden inden 18. juli, ender det med en konflikt, lyder det fra Flyvebranchens Personale Union (FPU).

Foto: Jens Nørgaard Larsen. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Fronterne trækkes op i striden mellem fagbevægelsen og det irske lavprisselskab Ryanair. Onsdag varede et møde på Hotel Hilton i København mellem parterne blot otte minutter. Resultater kom der ingen af, og derfor kommer 18. juli nærmere, hvor en konflikt vil kunne starte, fortæller Thilde Waast fra Flyvebranchen Personale Union (FPU).

»Nu skal vi til baglandet og drøfte, hvad der skal gøres. Hvis ikke tingene ændrer sig i forhold til positionerne på dagens møde, så vil konflikten blive sat i gang 18. juli som varslet,« siger hun.

Det drejer sig om sympatikonflikterne, der er blevet varslet mod Ryanair i Københavns Lufthavn fra 18. juli. Selve hovedkonfliktvarslet kommer fra FPU, hvis medlemmer er det flyvende personale. Det varsel gælder for hele landet dermed også i Billund, hvor Ryanair har base. Ifølge avisen.dk kan en blokade i Billund og Tirstrup ved Aarhus angiveligt begynde 23. juli.

Især i Billund følges fagbevægelsen og Ryanairs strid med stor spænding, da det irske flyselskab er helt centralt i Billund Lufthavn, hvor det har omkring en femtedel af lufthavnens afgange. Ifølge byens borgmester, Ib Kristensen (V), kan det koste arbejdspladser, hvis selskabet siger farvel til byen som følge af en konflikt.

Inden det besluttes, om konflikten skal iværksættes, skal FPU og andre organisationer dog først drøfte situationen, oplyser Thilde Waast.

»Nu må vi se, hvad der står på gulvet 18. juli. Vi kom desværre ikke i gang med den dialog, vi havde ønsket. Nu må vi gå tilbage til vores bagland og tage stilling til, hvad der videre skal ske,« siger hun.