Personalekonflikt tvinger SAS til at aflyse fly i et væk

SAS fortsætter med at aflyse en lang række flyafgange lørdag på grund af den verserende konflikt med kabinepersonalet. Problemerne ventes at fortsætte weekenden over.

Arkivfoto. 75 SAS-ansatte er ikke mødt på arbejde lørdag morgen. Det betyder flere aflysninger i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lang række passagerer vifter lørdag forgæves med boardingkort og pas i Kastrup Lufthavn, hvor luftfartsselskabet SAS har aflyst en lang række fly.

Det drejer sig blandt andet om afgange til Frankfurt, Salzburg og Stockholm.

Årsagen til aflysningerne er en verserende konflikt mellem kabinepersonalet og luftfartselskabet, der fredag fik de ansatte til at nedlægge arbejdet.

Lørdag formiddag - kort før klokken 10.00 - var 13 afgange og 18 ankomster til Københavns Lufthavn aflyst som følge af strejken, og det tal ventes at vokse yderligere. SAS har tidligere anslået, at op mod 60 afgange vil blive berørt af konflikten, men det tal kan meget vel vise sig at blive højere.

Pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, kalder det på TV2 NEWS for »uacceptabelt«. Hun oplyser samtidig, at 75 ansatte er blevet væk fra arbejde lørdag for i stedet at deltage i et fagligt møde på Hilton Hotel.

Luftfartselskabet valgte sent fredag aften at suspendere 20 andre ansatte, der forsøgte at overbevise kolleger på vej på job om, at de skulle støtte op ved at nedlægge deres arbejde.

Konflikten udspringer af, at selskabet har meddelt 137 ansatte, at de vil blive overflyttet til det nyerhvervede datterselskab Cimber. De berørte ansatte frygter, at de vil medføre en dårligere overenskomst. SAS har hidtil kun ville garantere, at de 137 medarbejdere vil beholde deres løn- og arbejdsvilkår frem til 2017, hvor overenskomsten skal forhandles på ny. Ifølge TV2 skulle parterne lørdag allerede have genoptaget forhandlingerne.

Er dit fly aflyst eller forsinket? Tjek hos SAS via dette link.