Pernille er bekymret for klimaet — og har derfor sat sig et stort mål: »Det er næsten for godt til at være sandt«

Danskerne køber og sælger genbrug som aldrig før. En af dem er Pernille Moesgaard Nielsen, som viser sine genbrugsfund frem på det sociale medie Instagram.

Pernille Moesgaard Nielsens yndlingsbutik er Kirkens Korshær, som ligger i Albanigade i Odense. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

På influenceren Pernille Moesgaard Nielsens Instagram-profil har hun et billede af sig selv iført en ny beige vinterjakke i termo.

Men modsat de fleste andre influencere, der bliver betalt store summer af virksomheder for at iføre sig deres tøj, sko og solbriller, bruger Pernille Moesgaard Nielsen sin platform til at vise sine følgere, at man godt kan være stilet klædt, selv om ens tøj har været brugt af andre.

I dag kan hun fortælle sine følgere, at hun har gjort et ekstra godt køb:

»Jeg har været overbevist om, at jeg skulle ud og spendere en tusse eller mere på en ny vinterjakke. I en genbrug i Kolding hang den her sag. Det er næsten for godt til at være sandt. Jeg kom af med en hundredemand og købte en kaf’ og et stykke kage,« skriver hun i teksten til billedet med den beige vinterjakke.

24-årige Pernille Moesgaard Nielsen, der til daglig læser en kandidat i webkommunikation ved Syddansk Universitet, er en af de danskere, der har ændret sit forbrug for at leve mere klimavenligt og dermed bidraget til, at salget af genbrug boomer.

I stedet for at gå i tøjbutikker, køber hun nu tøj i Kirkens Korshær, Frelsens hær, Blå Kors og på loppemarkeder.

»Når nu der er alle de her lækre genbrugsbutikker, hvor man stort set kan få de samme varer som i butikkerne, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve kun at købe genbrug,« siger Pernille Moesgaard Nielsen, der lagde sit forbrug om efter nytår.

»Det var på grund af klimaforandringerne, men også fordi jeg syntes, at jeg brugte for mange penge på tøj, og så er det nemmere at få en personlig stil, når jeg køber genbrug, end hvis jeg køber det, der hænger i butikkerne,« siger hun.

Pernille sparer helt sikkert

Selv om hendes mål var helt at skrotte nyproduceret tøj, har hun siden nytår købt nyt tøj et par gange.

»I min hverdag har jeg ikke kigget i butikker, for jeg måtte alligevel ikke købe noget. Men da jeg var i Budapest med to veninder var jeg lidt tvunget til at skulle med ind i butikkerne, og så var der nogle fede ting og udsalg, og så kunne jeg ikke lade være,« siger Pernille Moesgaard Nielsen, der »sikkert godt« kunne få behovet igen.

»Jeg havde lige en overgang, hvor jeg kiggede ind i mit skab og syntes, at alt mit tøj så gammelt og slidt ud, og fik sådan en følelse af, at det jo også er genbrugstøj det hele. Men den følelse er forsvundet lidt igen. Og jeg tror, at det er det samme for andre, der kigger ind i deres skab og føler, at de ikke har noget at tage på,« siger Pernille Moesgaard Nielsen, der før brugte omkring 12.000 kr. på tøj om året.

»Men nu sparer jeg helt sikkert meget, og jeg er ikke begyndt at købe mere, selv om det er billigere at købe genbrug,« siger Pernille, der bruger de ekstra penge på at gå ud at spise og gå i byen.

Hun oplever, at der er større og større interesse for hendes genbrugsfund på Instagram.

»Jeg har ikke lyst til at gå og prædike om klimaet og genbrug. For jeg er heller ikke perfekt. Men jeg kan godt lide at inspirere folk og vise, hvad jeg finder i genbrug,« siger hun.