Per Mikael: Vi er ved at være i mål

Massive besparelser og nedlukninger har fyldt fondsbørsmeddelelserne fra Metro International de seneste mange måneder. Nu er aviskoncernen ved at være i mål med de største ændringer, oplyser den danske topchef.

Metro Internationals danske topchef Per Mikael Jensen har i de seneste måneder udsendt en byge af fondsbørsmeddelelser om nedlukning og frasalg af gratisaviser, og topchefen oplyser til Business.dk, at man nu nærmer sig afslutningen på en proces, hvor omkostningerne er blevet reduceret markant. ”Vi nærmer os afslutningen af den øvelse. Vi har dels lavet nogle ret markante omkostningsreduktioner, ligesom vi har skåret de usunde aktiviteter væk. Det gælder vores aktiviteter i Spanien, USA og Portugal,” siger Per Mikael Jensen og oplyser, at man i løbet af et par uger forventer at have en aftale på plads for den Italienske forretning.

Metro International tabte 17,7 mio. euro på driften mod 5 millioner sidste år. Renset for lukkede og solgte aviser er driftsresultatet på minus 9,1 millioner sammenlignet med 0,9 millioner i første halvår sidste år. Den forretning der fortsætter er i første halvår gået 15 pct. tilbage i omsætning.

”Overordnet set er vi ret godt tilfredse. I første kvartal havde vi en tilbagegang i salget på 16-17 pct. I andet kvartal er faldet på 12 pct. Jeg tror, at de fleste medievirksomheder ville være tilfreds med en tilbagegang i annonceomsætningen på 12 pct. i øjeblikket, ” siger Per Mikael Jensen.

Metro Internationals resultat var da også en smule bedre, end analytikerne ifølge Bloomberg havde forventet. Det har dog ikke overbevist investorerne, der kl. 10.26 har sendt aktien ned med 4,4 pct. Ifølge Per Mikael Jensen står Metro International godt rustet til efteråret.

”Hvis annoncemarkeder ikke kollapser yderligere, er det bestemt ikke urealistisk, at vi kan få overskud i alle lande på nær Ungarn for 2009,” siger Per Mikael Jensen og tilføjer, at man også har sparet 30 pct. af omkostningerne i koncernens hovedkvarter ved at reducere personalet betragteligt. Overskud i koncernen bliver det dog ikke til, selvom det skulle lykkes, da der har været store engangsudgifter til de mange nedlukninger.

Fire af otte medlemmer af ledelsen valgt for kort tid siden at forlade Metro International. Per Mikael Jensen ønsker ikke at gå i detaljer med årsagen til den markante afgang, men oplyser, at det foregik ”i god ro og orden”. Han oplyser desuden, at stillingerne ikke bliver genbesat.