Per Bank viser tænder i netkampen

Der er gået mere end et år, siden Dansk Supermarked slap fri fra A.P. Møller - Mærsks snærende bånd, og der viser sig efterhånden et billede af en virksomhed, som er villig til at investere de penge, som ikke længere skal betales tilbage til aktionærerne.

Wupti.com sælges til Dansk Supermarked. Fra venstre: Kenneth Nielsen, executive Vice President, E-commerce, Dansk Supermarked, Niels Thorborg, 3c Retail og Per Bank, Adm. Direktør Dansk Supermarked Palle Peter Skov Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag præsenterede Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, overtagelsen af netbutikken Wupti.com, og købet mere end antyder, at Per Bank satser benhårdt på at blive Danmarks førende detailhandelsvirksomhed – også på nettet.

Efter Salling overtog hele Dansk Supermarked i januar 2014 har Per Bank arbejdet på at finde den rigtige vej ind til onlinehandel, vel at mærke på non-food. Dansk Supermarked kommer ikke umiddelbart til at gå efter at sælge dagligvarer på nettet – i hvert fald ikke i nærmeste fremtid.

Til gengæld investerer Dansk Supermarked kraftigt for at rykke på salg af nonfood på nettet.

I november ansatte Per Bank således en erfaren mand til at stå i spidsen for Dansk Supermarkeds e-commerce. Kenneth Nielsen blev hentet hjem fra udlandet, hvor han bl.a. har arbejdet for digitale mastodonter som Apple og Amazon, og han har allerede skruet op for de digitale handelsplatforme bilka.dk og føtex.dk. Det har ifølge Dansk Supermarked krævet et »betydeligt beløb«.

Også i de fysiske butikker forsøger Dansk Supermarked at imødekomme forbrugernes digitale vaner. Både Bilka og Føtex har indgået samarbejde med Danske Bank om mobil betaling, og tidligere i maj lancerede Bilka e-handel i varehusene, så kunderne på iPads har adgang til et væsentligt bredere sortiment, end der er plads til i butikken.

Med onsdagens køb af Wupti.com viser Dansk Supermarked tænder i kampen om danskernes penge på dagligvaremarkedet. Markedet er præget af intens konkurrence med aktører som Coop, Rema 1000 og Dagrofa.

Hos ærkerivalen Coop har Peter Høgsted sat sig tungt på offentlighedens dagsorden med visionen om at forbedre danskerne madvaner. Det har givet betydelig opmærksomhed i offentligheden, ikke mindst drevet af politisk interesse for området fra fødevareminister Dan Jørgensen (S). Norskejede Rema 1000 har ligeledes vundet stor sympati hos forbrugerne blandt andet med fokus på kvalitetskød og social ansvarlighed.

Med købet af Wupti.com viser Per Bank mod til at investere i e-handel, som mange ikke har fundet den rigtige opskrift på endnu. Sikkert er det, at konkurrencen er benhård fra internationale aktører, og vil man på det digitale tog, er man nødt til at hoppe på i farten. Udviklingen går nemlig ufatteligt hurtigt.