Pepsis overskud overrasker positivt

Den amerikanske læskevaregigant Pepsi overgik analytikernes forventninger i årets første tre måneder, hvor selskabet har været presset af ugunstige valutakursudsving.

Den amerikanske læskevaregigant Pepsi overgik analytikernes forventninger i årets første tre måneder, hvor selskabet har været presset af ugunstige valutakursudsving. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pepsi opnåede i første kvartal en justeret indtjening på 0,89 dollar per aktie, hvilket var et pænt stykke højere end forventet, da aktieanalytikere adspurgt af Bloomberg havde regnet med et plus på 0,81 dollar.

Overskuddet kom i mål på baggrund af en omsætning på 11,9 mia. dollar, hvilket var et fald på omkring 300 mio. dollar i forhold til første kvartal året før.

Det er blandt andet valutakursudsving, som har presset salget, og på den rapportede indtjening betyder det også tilbagegang.

Pepsis overskud på bundlinjen faldt med 23 pct. til 945 mio. dollar. Det er ifølge Pepsi - ud over valutakurser - også en nedskrivning på selskabets ejerskab i drikkevarekoncernen TAB, der har presset indtjeningen.

På ledelsesgangen er der tilfredshed med udviklingen i første kvartal, hvis man ser på de underliggende resultater, hvor der var en fremgang på 12 pct. på driften.

- Vi leverede stærke driftsresultater i første kvartal, hvilket var drevet af en balanceret eksekvering af vores kommercielle agenda og produktivitetsprogram.

- Vores marketingsinitiativer og produktlanceringer genererer solid organisk toplinjevækst, og vores fokus på effektivitet i vores produktion medvirkede til en markant forbedring af vores overskudsgrad, siger Indra Nooyi, der er administrerende direktør hos Pepsi, i en kommentar til regnskabet.

Pepsi fastholder de finansielle forventninger til hele året og regner forsat med en indtjening per aktie på 4,66 dollar.