Pepsi kom sikkert gennem andet kvartal

Den amerikanske læskedrikgigant PepsiCo kom ud af andet kvartal 2013 noget bedre, end analytikerne havde ventet.

Foto: Mike Coppola.
Læs mere
Fold sammen

Det viser en indsamling af estimater foretaget af Bloomberg News. Koncernen kom igennem kvartalet med en omsætning på 16,81 mia. dollar mod de ventede 16,79 mia. dollar, og indtjeningen per aktie landede på 1,31 dollar mod de ventede 1,19 dollar.

På bundlinjen sikrede PepsiCo et overskud på 2,01 mia. dollar mod 1,49 mia. dollar for et år siden.

Der er dog faktorer, der kan gøre sammenligningen en smule skæv, skriver Bloomberg og henviser til en positiv effekt på 9 cent per aktie fra omlægninger af tapningen i Vietnam, samt en positiv effekt på 2 cent per aktie fra »trinvise investeringer«.

I Americas-regionen faldt salget af drikkevarer 3,5 pct. i kvartalet, mens chips-divisionen Frito Lay havde salgsfremgang på 3 pct. i Nordamerika. Samlet steg snacks-salget 3 pct. for PepsiCo, mens drikkevaresalget fraregnet effekter fra opkøb, afskrivninger og valutaudsving steg 1,5 pct. i andet kvartal.

Den organiske omsætningsvækst ventes i 2013 at blive »midt-encifret«, EPS-væksten ses at blive på 7 pct. årligt, mens koncernen oplyser desuden, at der i løbet af i år vil blive returneret cirka 6,4 mia. dollar til aktionærerne.