Pentagon inviterer: Kom og hack os

Det amerikanske forsvarsministerium vil afprøve sin egen cybersikkerhed - men ikke alle og enhver får løs til at hacke løs.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, inviterer nu - godkendte - hackere til at afprøve cybersikkerheden. Arkivfoto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackere bliver nu for første gang inviteret til at forsøge at trænge ind i systemerne bag en række netsteder, som det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon driver for at afprøve cybersikkerheden.

»Hack the Pentagon« (Hack Pentagon) er dog ikke ment som en åben invitation. Forsvarsministeriet vil forhåndsgodkende en række eksperter i hackerkunsten, før de slippes løs. Formålet er at få udpeget mulige sikkerhedsproblemer, inden rigtige og ondsindede hackere finder dem og udnytter dem, så der kan spares kostbar tid og endnu kostbarere ressourcer på at rette op på skaderne.

»Jeg er sikker på, at dette nyskabende initiativ vil styrke vores digitale forsvar og i sidste ende forbedre den nationale sikkerhed,« siger forsvarsminister Ash Carter i erkendelse af, at det amerikanske militær »ikke får gode karakterer« for den nuværende cybersikkerhed.

Ikke alle kan være med

Hverken følsomme netværk eller vigtige våbenprogrammer bliver en del af øvelsen, slår Pentagon fast.

Tilsvarende hackerinvitationer har i mange år været brugt af private virksomheder, som har hyret udefrakommende eksperter til at forsøge at komme indenfor under kontrollerede former.

Pentagon har gennem længere tid haft sine egne folk til at gennemteste sikkerheden og agere hackere, men nu skal det afprøves i større skala.

For at kunne deltage skal man være amerikansk statsborger, og man skal indvillige i, at myndighederne foretager et såkaldt baggrundscheck, hvor man selv og ens familie bliver undersøgt, inden man får det blå sikkerhedsstempel.

Der vil sandsynligvis være pengepræmier til dem, der finder smuthuller ind i forsvarsministeriets systemer.