Pensionsselskabet Skandia sat til salg for milliardbeløb

Pensionsselskabet Skandias svenske ejere vil sælge den danske del af forretningen for et milliardbeløb efter flere svære år med dårlige afkast og missede vækstmål.

Pensionsselskabet Skandias svenske ejere vil sælge den danske del af forretningen for et milliardbeløb efter flere svære år med dårlige afkast og missede vækstmål. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

Ifølge oplysninger, som dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af, har Skandia hyret investeringsbanken Carnegie til at varetage salget, der kan ende på mellem 1,2 og 1,5 mia. kr.

For blot en måned siden lød der flere spekulationer om en mulig opkøbsbølge i pensionssektoren, efter at to store handler fandt sted inden for én uge.

Først overtog pensionsselskabet Danica Pension rivalen SEB Pension, og efterfølgende blev Nordea Liv & Pension solgt til foreningen Norliv.

På daværende tidspunkt afviste Skandias pressechef, Pontus Haag, et salg.

»Skandia er fortsat en aktiv ejer af Skandia i Danmark, og der er i dag ingen anden hensigt end at fortsætte med at drive og udvikle vores virksomhed i Danmark,« sagde Pontus Haag til dagbladet Børsen.

Nu er tonerne anderledes, hvilket til dels skyldes, at Skandia i Danmark de seneste år ikke har kunnet realisere sine målsætninger og stadig er blandt de mindste kommercielle pensionsselskaber.

Flere kilder i branchen peger på Danica Pension som den mest oplagte køber. Ifølge avisen har landets største pensionsselskab, PFA, allerede afvist en henvendelse fra Carnegie.