Pensionsselskaber trækker OW Bunker i retten

Der er grundlag for at lægge sag an mod OW Bunker, fastslår advokatredegørelse. Det betyder, at pensionsselskaber vil slæbe OW Bunker i retten med erstatningssag.

Det ser nu ud til, at pensionskasser og investeringsforeninger, heriblandt ATP og PFA kan gøre juridisk ansvar gældende, så de kan opnås økonomisk kompensation for nogle af de tab, de har lidt på OW Bunkers forlis. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterspillet efter OW Bunker-sagen er langt fra slut, og nu vil en række pensionsselskaber lægge sag an mod det konkursramte selskab. Det skriver Finans.dk tirsdag.

»Vi forventer at gå videre med sagen, fordi advokatundersøgelsen konkluderer, at der er grundlag for at rejse en erstatningssag om prospektansvar mod selskabet,« siger Torben Visholm, direktør i JØP, der er en pensionskasse for jurister og økonomer.

Det er ikke sikkert, om sagen skal føres mod den tidligere ledelse i OW Bunker, emissionsbankerne eller begge.

Allerede før nytår anlagde flere pensionsselskaber et krav mod OW Bunkers konkursbo på 804 millioner kroner, men det var primært på grund af regel om tidsfrister, og pensionsselskaberne sagde på daværende tid, at de ikke havde besluttet, om de ville gå videre med kravet.

Dengang bad pensionsselskaberne advokatfirmaerne Accura og Bruun & Hjejle om at foretage juridisk vurdering af, om der var basis for at føre erstatningssag. Det har de nu vurderet, at der er, erfarer Finans.dk.

Hverken PFA, ATP, Nordea, Carnegie eller John Korsø Jensen, der er advokat for tidligere adm. dir. Jim Pedersen, ønsker at udtale sig.