Pensionsselskaber investerer formuer i ejendomme

I jagten på afkast fokuserer landets pensionsselskaber nu især på ejendomme. Yderligere 45 mia. kr. af danskernes pensionsformue bliver placeret i ejendomme de kommende tre år.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Søren Dal Thomsen (midten), adm. direktør i AP Pension, er blandt dem, der vil skrue op for investeringerne i ejendomme.
Læs mere
Fold sammen

Ejendomme er igen blevet en god investering, mener landets pensionsselskaberne, og derfor vælger en lang række af dem nu at skrue op for investeringerne i ejendomme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

En undersøgelse foretaget af Finans og Jyllands-Posten viser, at de 12 af landets pensionsselskaber, der har svaret på undersøgelsen, over de næste tre år tilsammen vil købe og bygge ejendomme for 45 mia. kr., heraf størstedelen i Danmark.

Dermed øges selskabernes ejendomsinvestering fra 90 mia. kr. medio 2014 til 135 mia. kr. i 2017.

»Vi hamrer løs på det her område lige nu. Når vi sammenligner med andre investeringsmuligheder som aktier og obligationer, så ser ejendomme mere og mere attraktive ud,« siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension, til avisen.

I Ejendomsforeningen Danmark, der dækker 85 pct. af det professionelle ejendomsmarked, glæder adm. direktør Torben Christensen sig over investeringerne og udtaler til Jyllands-Posten, at det forhåbentlig vil sætte fart i nybyggeri.