Pensionskasser tavse om valutaeksponering

Danske pensionskasser holder indtil videre kortene tæt på hånden i forhold til hvilke foranstaltninger, de har gjort sig over for det stigende pres på kronen.

Foto: Nils Meilvang. Arkivfoto. Pensionkasserne vil ikke ud med, om de har spekuleret mod den danske krone.
Læs mere
Fold sammen

Nationalbankdirektør Lars Rohde har forlangt indsigt i pensionskassernes valutaeksponering senest på fredag, og hvis det viser sig, at pensionsselskaberne har reageret ved at afdække deres valutarisici mod euro, kan det forstærke presset på den rød-hvide valuta.

Det skriver dagbladet Børsen.

Lars Rohde har ikke krævet indsigt i størrelsen af pensionskassernes valutarisici for at dømme selskaberne, slog nationalbankdirektøren fredag fast over for Børsen.

- Det er fuldstændig legitimt at tage en position både den ene og den anden vej, sagde Lars Rhode.

I en rundspørge til en række danske pensionsselskaber foretaget af Børsen er der heller ikke mange svar at hente. Dog understreger PFA, at selskabet har stor tillid til Nationalbanken og fastkurspolitikken.

- Vores primære opgave er at beskytte pensionskundernes penge, og det tilstræber vi at gøre med største ansvarlighed. Det indebærer blandt andet, at vi aldrig vil indgå i systematisk spekulation mod kronen og Danmarks interesser, fastslår koncerndirektør i PFA, Anders Damgaard, i et skriftligt svar til Børsen.