Pensionskasser taber mia. på kredituro

Danske pensionskasser har penge i klemme i den uro, der er opstået på grund af de amerikanske såkaldte subprimelån.

De danske pensionskasser står til at tabe milliarder på den uro, der er på kreditmarkedet, som er foranlediget af problemerne med de amerikanske sub-prime lån. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

- En stor del af pensionskasserne har investeret milliardbeløb i usikre non-investment grade virksomhedsobligationer, som den seneste tid er blevet revet med ned på grund af usikkerhed omkring amerikanske subprime realkredit obligationer, skriver nyhedsbrevet.

Markedet for non-investment grade obligationer er stort set brudt sammen, da der er masser af sælgere, men stort set ikke nogen, der vil købe. Derudover er de store udenlandske investeringsbanker ofte forpligtet til at stille priser på de finansielle risikoprodukter, som blandt andet pensionskasserne køber, men sjældent afpejler den værdi, produktet rent faktisk handles til.

Investeringsdirektør Leif Hasager i Bankpension siger til nyhedsbrevet, at han bliver ringet op flere gange om dagen af institutioner, som skal sælge, og ofte er villige til at dumpe priserne op til 10 kurspoint i forhold til de priser, som bankerne opgiver.

Bankpension har for 1 mia. kr. i de omtalte obligationer, og Leif Hasager fortæller, at deres papirer i gennemsnit er faldet med omkring 10 pct. i kurs, hvis man ser på de priser bankerne angiver.

RB-Børsen