Pensionskasser satser milliarder på hoteller

Pensionsselskaberne investerer milliardbeløb i danske hoteller i jagten på stabile afkast af de mange penge, danskerne har indbetalt til at forsøde alderdommen. Det er et nyt område for de velpolstrede pensionskasser, som har appetit på langt flere opkøb herhjemme, skriver Finans.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de store institutionelle investorer har på kort tid købt en række hotelejendomme. Mange hoteller melder om rekordoverskud, og der er forventning om stigende turisme og flere flyruter, der kan sikre masser af gæster til hotellerne i de kommende år.

Det har fået pensionsselskaberne på banen. Et af dem er PensionDanmark, som for nylig sammen med ATP investerede 1 mia. kr. i den ejendom, hvor den amerikanske kæde Marriott driver hotel.

- Vi har fokus på hotelmarkedet, og jeg er overbevist om, at vi vil investere i flere projekter. På længere sigt kan jeg godt forestille mig, at vi er involveret i en halv snes hoteller herhjemme, siger Marius Møller, ejendomsdirektør i PensionDanmark, til Finans.

PFA vil opføre ikke færre end tre hotelbyggerier i København, hvoraf to kommer til at ligge tæt på Københavns Lufthavn i Kastrup.

Pensionskasserne investerer i de ejendomme, hotellerne ligger i, men er ikke involveret i selve hoteldriften. De pengestærke investorer kan puste yderligere liv i hotelmarkedet i København og de største danske byer. Det kan nemlig blive nemmere for kendte og internationale hotelkæder at etablere sig i Danmark, når de kan få solide investorer med på idéen, skriver Finans.