Pensionskasser sælger privathospital

To pensionskasser har solgt ejendommen, der huser privathospitalet Hamlets hovedafdeling.

Danmarks Radios TV-Byen i Gyngemosen, Søborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN RASMUSSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PFA Pension og Danica Pension har solgt den 10.000 kvadratmeter store sygehusbygning på Gyngemose Parkvej 64-72 i den gamle TV-by i Søborg i Københavns nordvestlige udkant.

Bygningen huser privathospitalet Hamlet, som blev åbnet i midten af 1990erne med flere fonde og pensionsselskaber i ejerkredsen. Selve Hamlet blev sidste år overtaget af den svenske sundheds- og omsorgskoncern Aleris, og nu er bygningerne solgt - ifølge den tilkoblede mægler DTZ til en "udenlandsk baseret investor".

"Investorerne anskuer i højere og højere grad de nordiske lande som sikker havn på grund af den stabile økonomi i forhold til det øvrige Europa. Sverige har hidtil været den største aftager af de udenlandske investorer, men efterhånden begynder en del investorer at vende blikket mod Danmark, hvor afkastene ikke er lige så lave og renterne ikke er lige så høje,” siger Henrik Lyngskjold, direktør og seniorpartner hos DTZ.

Aleris Hamlet - det nye navn for de danske, men svenskejede privathospitaler - har flyttet Frederiksberg-afdelingen til Søborg og har derudover fire jyske afdelinger.Generelt har privathospitalerne en svær tid med finanskrisen og med en SRSF-regering, der ser mere kritisk på privat behandling end den forrige VK-regering.