Pensionskæmpe vil skabe ny bydel for 5 milliarder

Danica Pension kaster sig over endnu et milliardprojekt i hovedstaden: Postterminalen skal rives ned og erstattes af tusindvis af kontorarbejdspladser og luksushotel.

Postterminalen i Bernstorffsgade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACOB LANGVAD NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forvejen er Danica Pension i fuld gang med byudvikling i milliardklassen flere steder i København, og nu vil  pensionskæmpen - sammen med investeringsfonden Blackrock - investere fem milliarder kroner i at udvikle et helt nyt erhvervsområde på Post Nord-arealer bag ved Københavns Hovedbanegård.

»Nu ligger området afsondret blandt andet på grund af sikkerheden ved den store postterminal, men det bliver Københavns nye business-distrikt, og vi vil skabe en helt ny bydel, som ligger op ad Hovedbanegården,« siger ejendomsdirektør Peter Mering.

Danica og Blackrock overtager for en check på 925 millioner en grund på cirka 40.000 kvadratmeter med den store postterminal på Bernstorffsgade og det gamle posthovedkontor på Tietgensgade.

Planerne omfatter, at den gamle administrationsbygning på cirka 16.400 kvadratmeter bevares - og omdannes til et hotel, formentlig med fire eller måske endda fem stjerner.

»Vi kan få 200-400 værelser, og vi er i kontakt med flere interesserede,« siger Peter Mering.

Den store terminalbygning skal bulldozes, og så vil Danica bygge intet mindre end 125.000 kvadratmeter - det bringer sammen med hotelprojektet og grundkøbet den samlede projektsum op omkring en håndfuld milliarder, som Berlingske Business kunne fortælle allerede onsdag aften.

Først og fremmest skal der bygges kontorer, men i stueplan skal der være butikker og cafeer for at skabe liv, og der ventes dagligt 30.000-50.000 mennesker i området, når det er fuldt udbygget - formentlig i 2020, afhængigt af arbejdet med lokalplaner, og af hvor hurtigt Post Nord rykker ud. Den gamle etat har mulighed for at blive frem til 2018.

Dancia vil også bygge lejligheder for samlet cirka 30.000 kvadratmeter - dog hverken ungdomsboliger eller familieboliger, som ellers går som varmt brød.

»Der bliver tale om service flats, altså boliger til typisk udlændinge, som er udstationeret nogle måneder. Det efterspørger virksomhederne, og skal man arbejde fire måneder i Danmark, gider man altså ikke bo i Herlev, men hellere inde i byen, hvor der er liv,« siger Peter Mering.

Der er ikke udarbejdet detaljerede planer endnu, men arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, som blandt andet har tegnet det nærliggende SEB-hovedsæde, har hjulpet Danica i det indledende arbejde med at afdække mulighederne for området. Dét kompleks kender Mering udmærket - fra sin tid som SEB-ejendomsdirektør, inden kan kom til Danica.

Og i Danica er han også i gang med flere andre store udviklingsprojekter, blandt andet på Nørrebro, hvor Danica opfører omkring 700 ungdomsboliger for godt en milliard, og på den såkaldte Papirø, som i havneløbet skal udvikles til et nyt boligområde.