Pensionskæmpe skyder 300 millioner i nyt kontorhus

Et af landets største pensionsselskaber skruer yderligere op for kontorinvesteringerne. Nyt kontorhus skal huse entreprenøren, som bygger det.

Nyt kontorbyggeri i Søborg. Fold sammen
Læs mere

PensionDanmark skruer op for sine investeringer i kontorejendomme og skyder 300 millioner kroner ind i en kommende administrationsbygning på 12.900 kvadratmeter i Søborg.

Kontorhuset skal bygges af storentreprenøren MT Højgaard, der også selv flytter ind i bygningen, som senere kan udvides med knap 50 procent. Søborg-ejendommen får et sølv-certifikat i bæredygtighed efter DGNB-standarden, den førende hjemlige standard for miljøvenligt byggeri.

”Det her er en rigtig god investering, der vil give medlemmerne et fornuftigt afkast. Samtidig vil investeringen - som ved vores andre nybyggerier - sikre job til mange medlemmer i opførelsesperioden," siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Selskabet forvalter en opsparing på cirka 140 milliarder kroner for blandt andre byggefolk og håndværkere. Cirka ti milliarder kroner eller syv procent af formuen er investeret i danske bolig- og erhvervsejendomme, og den andel skal vokse.

Boligmarkedet i hovedstaden nyder godt af stor tilflytning til København, hvorimod rundt regnet hvert tiende kontor står tomt. Det har dog ikke afholdt PensionDanmark fra at gennemføre en række investeringer de senere år, blandt andet i FN-byen på Marmormolen og de to ombyggede kontorsiloer på Nordhavn, ingeniørfirmaet Moes nye hovedsæde i Bagsværd samt de kommende domiciler for NCC i Gladsaxe og Nordea i Ørestad.