Pensionskæmpe redder Mærsk-byggeri ud af Sjælsø-konkurs

Pensionsselskab overtager kontorprojekt i Lyngby med små 800 arbejdspladser for to Mærsk-selskaber. Byggeriet til næsten 400 mio. hang i en tynd tråd efter Sjælsøs konkurs.

PFA har overtaget et projekt i Lyngby, hvor der skal bygges en ejendom med plads til 800 medarbejdere fra selskaberne Maersk Drilling og Maersk Supply Service. Illustration: PFA Fold sammen
Læs mere

PFA Pension har overtaget et af de strandede projekter efter Sjælsø Gruppens nylige konkurs og redder dermed A.P. Møller - Mærsk ud af en kattepine.

To selskaber, Maersk Drilling og Maersk Supply Service, indgik i foråret en aftale med Sjælsø om at få opført et kontorhus på Lyngby Hovedgade med plads til knap 800 medarbejdere og med indflytning i det tidlige 2015.

Sjælsø skulle stå for projektet og senere sælge ejendommen, men da udviklingsselskabet indledte en rekonstruktion og siden blev taget under konkursbehandling, hang byggeriet i en tynd tråd.

Nu har PFA, landets største pensionsselskab, overtaget projektet som led i strategien om at skrue kraftigt op for investeringerne i fast ejendom – mursten giver et stabilt og langsigtet afkast, som snildt kan konkurrere med tidens lave obligationsrenter.

»Det er en stor ejendom, der er fuldt ud-lejet til Mærsk på en lang kontrakt og derfor en sikker investering. Ejendommen har god beliggenhed, flot arkitektur og bliver opført i kvalitetsmaterialer med en fremtidssikret indretning,« siger direktør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme.

PFA køber projektet ud af Sjælsø Gruppen og køber derefter teknisk bistand og byggestyring hos Sjælsø Projektstyring A/S, et selskab som viderefører nogle af aktiviteterne fra konkursboet. PFA overtager desuden Sjælsøs kontrakter med Myhlenberg Totalentreprise samt tilknyttede rådgivere.

Kontorhuset er tegnet af arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen, og med godt 22.300 kvadratmeter kontorer og P-kælder er projektsummen ifølge PFA-direktør Michael Bruhn cirka 375 millioner kroner.

Blandt andre nylige investeringer fra PFA er et kommende kontorbyggeri på Nordhavn for rundt regnet en milliard og desuden 740 millioner kroner, som er skudt ind i en logistikfond, der eksempelvis skal eje det kommende Grønttorv. Det flytter efter mange år i Valby til Høje-Taastrup i 2015.