Pensionskæmpe køber IT-bygninger for 1,2 milliarder

En af landets største pensionskasser har købte tre store bygninger med KMD som lejer. Sælgeren er kommunernes fælles IT-selskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en check på 1,2 milliarder kroner har PensionDanmark købt tre ejendomme i Ballerup, Odense og Aalborg med KMD, det tidligere Kommunedata, som lejer. Handlen er foreløbig årets største hjemlige ejendomstransaktion, og sælgeren er Kombit, kommunernes IT-fællesskab, der har lejet bygningerne ud til KMD.”Investeringen i de tre KMD-ejendomme er en del af vores strategi om at udbygge vores portefølje af velbeliggende kontorejendomme med solide lejere på lange lejekontrakter. Vi forventer, at denne investering vil give vores medlemmer et godt afkast i de kommende år,” udtaler administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Bygningerne er på tilsammen godt 88.000 kvadratmeter - det svarer til rundt regnet 12-13 fodboldbaner. Den største af bygningerne på 46.000 kvadratmeter ligger på Lautrupparken i Ballerup. Investeringen er et led i strategien hos PensionDanmark - og stort set hele pensionsbranchen - om at få flere ejendomme på bøgerne, fordi lejeindtægterne herfra normalt sikrer et stabilt og fornuftigt afkast, mens det i øjeblikket nærmest kræver elektronmikroskop at måle renten fra obligationer.Med købet har PensionDanmark nu ejendomme for godt og vel 11 milliarder, og planen er at skyde omkring et par milliarder i danske ejendomme hvert år.