Pensionskæmpe køber ISS-hovedsæde

Landets største pensionsselskab overtager stort kontorhus, som kronprinsen genindviede i sidste måned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PFA Pension har for et ukendt beløb overtaget den Søborg-kontorbygning, som rengørings- og servicegiganten ISS flyttede ind i tidligere i år.

Den hidtidige ejer af bygningen på 6.200 kvadratmeter var De Københavnske Ejendomsselskaber ejet af brødrene Lars og Niels Lorentz.

"Vi er i PFA tilfredse med at forøge porteføljen af danske kvalitetsejendommen med endnu et velbeliggende kontorhus i Søborg med en kvalitetslejer som ISS. Det er i god tråd med vores investeringspolitik,” siger direktør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme.

Ejendommen blev indviet i 2007 og husede først Novo Nordisk-selskabet NNIT. Siden flyttede NNIT, og - som tidligere omtalt af Berlingske Business - blev ny lejer ISS, som har sparet kvadratmeter ved at flytte fra ældre lokaler og enmandskontorer i Bredgade i det indre København.Selv om bygningen ikke har mange år på bagen, blev der alligevel gennemført en ombygning for et tocifret millionbeløb. Ejendommen er nu skræddersyet til ISS, der blandt andet bruger auditorier og undervisningslokaler, når nogle af de 500.000 ansatte fra over 50 lande er på konferencer og kurser i hovedsædet.

”Bygningen har i forbindelse med vores indflytning været igennem en omfattende ombygning og tilpasning, så vi er flyttet ind i et åbent, moderne kontorlandskab, der understøtter samarbejde på tværs af organisationen. Samtidig er ejendommen optimeret ud fra et hensyn om størst mulig energieffektivitet. Vi er rigtig godt tilfredse med vores nye hovedsæde, der på mange måder er et eksempel på fremtidens arbejdsplads, og samtidig er et udstillingsvindue for de facility services løsninger vi sælger til vore kunder,” siger Heine Dalsgaard, Group CFO for ISS A/S.

ISS - der rygtes tilbage på fondsbørsen næste år - holdt for knap to måneder siden en officiel indvielse af sit nye hovedsæde, der har 140 arbejdspladser. Her deltog blandt andre kronprins Frederik, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), Gladsaxe-borgmester Karen Søjberg Holst (S) og ISS-topchef Jeff Gravenhorst.Mæglerhuset RED stod for lejeaftalen, som blev offentliggjort i januar. Dengang var PFA Pension på vej som ejer af bygningen, men det var ifølge ejendomsdirektør Michael Bruhn lettest at gennemføre et salg, når ombygningen var overstået.