Pensionsgiganter er åbne for opkøb i Postnord

Både Nordea Liv, Danica og Sampension er fristede af et eventuelt opkøb i det kriseramte Postnord, hvis politikerne bestemmer, at det skal have privat kapital tilført. Pensionsselskaberne vil dog have en garanti mod tab.

Arkivfoto. Både Nordea Liv, Danica og Sampension er fristede af et eventuelt opkøb i det kriseramte Postnord, hvis politikerne bestemmer, at det skal have privat kapital tilført. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver dagbladet Børsen.

Postnord har behov for 2,3 mia. kr. til en ny spareplan, hvilket vurderes til at kunne købe 12 til 15 pct. af selskabet. I øjeblikket ejer den danske stat 40 pct. af Postnord, mens den svenske stat ejer 60 pct.

Flere af pensionsselskaberne drager paralleller med Dongs krise i 2014, hvor PFA, ATP og Goldman Sachs købte op i energiselskabet.

Er der tale om en investering i for eksempel lighed med den struktur, vi så i Dong-transaktionen, er vi bestemt ikke afvisende. Derimod ser vi ikke meget potentiale i en model med ren aktiekapitalindskud, siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension.

Transportminister Olie Birk Olesen (LA) åbnede for, at pengene til Postnords spareplan kunne komme fra en privat kapitalindsprøjtning.

Folketinget skal nu afgøre, om det vil skyde penge i Postnord, eller lade private investorer komme til, skriver Børsen.